Származási Garancia!

Tájékoztatom a leendő Kisgesztelyi Harcos tenyésztésű Komondor kölykök tulajdonosait, hogy a Kisgesztelyi Harcos tenyészetből született Komondor kölykökre származási garanciát vállalok.

Miért is van erre szükség?

Ennek a kérdésnek a megválaszolását Önökre bízom...

Azonban úgy gondolom, hogy a mai világban szükség van arra, hogy mind az eladó, mind a vevő nyugodtan tudjon aludni, felelős döntést tudjon hozni, a mellényúlást a kockázatokat a lehető legkisebbre tudja csökkenteni, hiszen a Komondor egy élőlény.

Egy élőlény, akit nem lehet bedobni a sarokba, ha esetleg a későbbiekben valamilyen oknál fogva nem tetszik, vagy esetleg nem azt kapták, amit vártak.

A Komondor egy szívvel-lélekkel élő és gondolkodó élőlény, akinek meg kell adni a szeretetet és a gondoskodás, de ezt Ő is viszonozza.

Ahhoz, hogy a vevő nagy biztonsággal tudjon dönteni, úgy gondolom, szükség van egy ilyen jellegű garanciára.

Ezen túlmenően jó, ha a leendő tulajdonos látja élőben is a szülőket, azok viselkedését, munkáját.

Az is nagyon jó, ha a kezdő tulajdonos, az eladótól megkapja a kutyával kapcsolatos teljes körű tájékoztatást.

Ez azért is fontos, mert a Komondor, egy hosszú szőrű kutya, aminek egyébként a funkciója a régi időkre és körülményekre vezethető vissza. Meg vannak a funkcionális okai a hosszú szőrnek, és ezek a funkciók egyébként a mai tetszetős küllemen kívül rendkívül hasznosak is. Azonban ezt a szőrköntöst ápolni is kell, igaz, ha megvan a technikája, akkor nem egy nagy kihívás. Úgy is mondhatnám, hogy nem lesz nagy munkaigénye a szőrköntös ápolásának.

A Komondort meg kell tanulni. Meg kell tanulni a vele való bánásmódot, a táplálékigényét, a tartásmódját és még sok mindent sorolhatnák ide. De ez gyakorlatilag minden kutyafajtára igaz.

Az azonban biztosan kijelenthető, hogy más fajtákhoz képest kisebb költségekkel lehet számolni, viszonylag kis igényű fajta, csak tudni kell, hogy

mit, mikor és miért?

A kennelünkből kiskutyát választó személyek biztosak lehetnek abban, hogy a 20 év Komondorozás során megszerzett tapasztalatainkat átadjuk nekik, ezzel is megkönnyítve a tartást, továbbá jelentősen csökkentve a kiadásaikat.

A kiskutya elvitelekor a személyes találkozás során átadjuk a tapasztalatainkat.
Amennyiben nem igénylik a tájékoztatást, kérem jelezzék és akkor nem terheljük Önöket beszédünkkel.

El kell mondani, hogy minden szakmának megvannak a saját érdekeik és ez teljesen természetes. Gondoljanak csak bele a saját munkájukba. Természetesen Önök is úgy szeretnék végezni a munkájukat, hogy azzal meg legyen elégedve mind a munkát végző, mind a megrendelő, de a profitot is szem előtt kell tartani, hiszen profit nélkül nem létezik a mai társadalom. (kutyatáp gyártók, forgalmazók, állatorvos, kiegészítők, vitaminok, parazita ellenes kezelések stb.)

Mindenki arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb profitra tegyen szert!

A tanácsainkkal elkerülhető a felesleges pénzkidobás, és biztosak lehetnek abban, hogy azokat megfogadva a kutyájuk a lehető legjobbat fogja megkapni Önöktől.

Meg fog kapni minden olyan létfontossággal bíró dolgot, ami szükséges a megfelelő élethez, sem többet, sem kevesebbet. Ez nagyon fontos dolog!

Abban is biztosak lehetnek, hogy tanácsaink megfogadásával havonta, akár 5-10 ezer forintot is megspórolhatnak 1 kutya tartásával kapcsolatosan, hiszen a kutyatartásnak meglehetősen magasak a költségei.

Ez azonban négyzetesen igaz akkor, ha nem értünk hozzá!!!!!!
Sajnos ezt a saját káromon megtapasztaltam még az elején.
De meg is tanultam!

Ha igényli, mi segítünk, ha nem igényli, feleslegesen nem terheljük!

Tisztelettel: Nagy Attila és Nagy Attiláné

Kisgesztelyi Harcos Komondor kennel.

Vissza a lap tetejére