Kedves látogató!

A következő oldalon megpróbáltam csokorba gyűjteni a tenyészetünkben található kutyák fotóit, a képek nézegetéséhez kellemes időtöltés kívánok, remélem ön is megszereti ezt a csodálatos fajtát.

Egy jó tanács:

Amennyiben lehetősége van nagytestű kutyafajta tartására, akkor mindenképpen a Komondort ajánlom a figyelmébe, hiszen egy méltóságteljes, szeretetre méltó, a családtagokat, értékeket minden körülmények között megvédő kutyafajtáról van szó. A törzskönyvezett, jó kennelből származó Komondor ára jóval alacsonyabb, versenyképesebb a hasonló nagyságú, őrző kutyákhoz képest.

Sok éves tapasztalatom alapján annyit még mindenképen megosztanék az olvasóval, hogy a komondor szőrének az ápolásával kevesebb gond van, mint a többi hosszú, vagy rövidszőrű kutyák szőrével. A komondor nem vedlik, így elkerülhetjük a kutyák évenkénti vedlési időszakában keletkező rengeteg kihulló szőrrel járó bosszúságot. A kifejlet komondor étkezés szempontjából is meglehetősen kis igényű kutyafajta, a pásztorember annak idején nem kényeztette el, így ez a tulajdonsága is genetikailag rögződött.

Amennyiben ön úgy dönt, hogy komondor kutyát szeretne tartani, vásárolni, úgy a komondor tartásával, ápolásával kapcsolatos, mindennemű tájékoztatást átadok személyes elbeszélgetés során, melyet az elmúlt 15 esztendő során megszereztem. Ha ön egyszer Komondor kutyát vásárol, biztos vagyok benne, hogy amennyiben a lehetősége megengedi, mindig lesz Komondora.

Amennyiben már van Komondor kutyája, úgy ezúton szeretnék gratulálni önnek a jó döntéséhez.

Üdvözlettel: Nagy Attila és Nagy Attilánéa Kisgesztelyi-Harcos kennel tulajdonosai.

Vissza a lap tetejére